Juhannustaikoja AHDIN valtakunnassa

Juhannustaikoja AHDIN valtakunnassa
AHTI Games Midsummer 2018

Juhannusta on vietetty Suomessa jo vuosisatoja, mutta alun perin tätä juhlaa kutsuttiin Ukon juhlaksi. Ukon juhla oli hedelmällisyyden ja sadon juhla ja esimerkiksi juurikin taikojen avulla yritettiin varmistaa hedelmällisyys ja hyvä sato.

Vaikka tämä juhla onkin muuttanut hieman muotoaan vuosien varrella, edelleenkin meidän juhannukseemme liittyy muutamia elementtejä, jotka ovat pysyneet perinteinä jo pitkään. Koivunoksista tehdään vihtoja, joita pääsee käyttämään juhannussaunassa.

Kokko kootaan kasaan joko oman mökin pihalle, tai sitä mennään katsomaan johonkin muualle. Lippu nostetaan salkoon ja tyynyn alle laitetaan seitsemän kukkaa. Myös muutaman lasin kumoaminen on kuulunut juhannukseen jo pitkään. Osa meistä juhlii juhannusta rauhallisesti luonnon keskellä juhannustaikoja tehden ja osalle keskikesän juhla tarkoittaa kosteaa ja juhlan täytteistä iltaa. Juhlitpa tätä ilon ja valon juhlaa sitten miten tahansa, on se jokaiselle meistä yksi vuoden tärkeimmistä ja odotetuimmista juhlista.

Myös minä, AHTI, ja koko AHDIN valtakunta rakastaa juhannusta. Jos pullojen kumoaminen alkaa kyllästyttämään ja kavereiden humalaiset törttöilyt alkavat käymään hermoille, olet aina tervetullut juhlistamaan meidän kanssamme! Minun valtakunnassani pääset nauttimaan kaikista suosikkipeleistäsi ja parhaassa tapauksessa myös nauttimaan suurista rikkauksista, joiden haaliminen ei vaadi taikojen tekemistä.

Haluan toivottaa kaikille AHTI kansalaisille riemun täytteistä juhannusta ja muistakaa olla viisaasti vesillä!