Mahtavaa isänpäivää kaikki isät ja isoisät!

Mahtavaa isänpäivää kaikki isät ja isoisät!

Nyt kaikki isät korvat hörölle! AHDIN valtakunnassa juhlitaan isänpäivänä 11. marraskuuta miehekkäiden pelien parissa. Isänpäivää juhlitaan Suomessa joka marraskuun toinen viikonloppu ja näin tehdään myös muissa Pohjoismaissa Tanskaa lukuun ottamatta, sekä naapurimaassamme Virossa. Suomessa ja muissa lähinaapureissa isiä juhlistetaan yleensä pienillä lahjoilla sekä itse tehdyillä korteilla. Perheen pienimmät ovat yleensä näyttäneet kädentaitonsa joko askartelemalla tai leipomalla isälle pienen yllätyksen. Näin siis meillä päin, mutta mitenkäs muualla maailmassa?

Thaimaassa isänpäivää juhlitaan aina samana päivänä kuin sen hetkisen kuninkaan syntymäpäivää, joka on tällä hetkellä joulukuussa. Lapset antavat isälleen keltaisia canna-kukkia ja pukeutuvat itsekin keltaiseen väriin.

Italiassa isänpäivää taas juhlistetaan aina maaliskuun 19. päivä, joka on myös Pyhän Joosefin päivä. Siellä isänpäivä on suuri juhla täynnä musiikkia, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa!

Saksassa isänpäivää kutsutaan myös nimellä Männertag tai Herrentag, joka tarkoittaa miesten päivää. Kaikki isät ja oikeastaan muutkin miehet pääsevät juhlistamaan tätä päivää joka vuosi toukokuussa. Miehet pakkaavat kasapäin olutta, makkaraa ja grillin vedettävään kärryyn Bollerwageniin, ja menevät joko puistoon, metsään tai järven rannalle nauttimaan kärrin antimista miesporukalla.

Isiä juhlistetaan siis hyvin erilaisilla tavoilla ympäri maailmaa, mutta voimme kaikki varmasti olla yhtä mieltä siitä, että kyseessä on hyvin tärkeä päivä. Haluan siis onnitella kaikkia isiä ja isoisiä suuresti ja toivottaa teille rakkaudentäytteistä ja mukavaa päivää! Jos juhlahumun keskellä löytyy sopiva rako karata omien suosikkipelien pariin, ovat kaikki isät ja isoisät tervetulleita vedenalaiseen valtakuntaani, josta löytyy mielin määrin juuri teille sopivia pelejä!